Сьогодні страви з нуту особливо популярні в Туреччині, Пакистані, Індії. Жителі цих країн навчили і європейців готувати нут.
Рецепти з нуту відрізняються різноманітністю: тут тобі і суп, і каша, і пюре, і попкорн, і навіть цукерки. В залежності від вашого смаку і потреб ви самі виберіть, що приготувати з нуту. Особливо цінним нут, як продукт харчування, стане для людей, які перебувають на дієті або вегетаріанці.
На одному з найпопулярніших кулінарних сайтів – пропонується 237 рецептів страв з нуту.
Одним з распространненных страв з нуту явлетс хумус. Оригінальний рецепт гарбузового хумуса пропонує Руслан Сенечкин
Як готувати нут правильно, знають деякі. Тому опишемо основні поради по приготуванню нуту.
1. Спочатку нут треба замочити мінімум години на чотири. А краще замочити нут годин на вісім в пропорції 1:4.
2. Для багатьох страв нут попередньо відварюють. Є два варіанти, як варити нут, точніше, як довго варити нут. Якщо ви хочете приготувати рідкі або пюреобразні страви з нутом, наприклад, хумус, то варити нут потрібно дві години. Майте на увазі, що нут в мультиварці вариться швидше. До речі, є рада, як приготувати нут швидше: треба покласти у воду трохи соди. Якщо ви вибрали рецепти з нутом, де горошини нуту повинні бути цілими, то варити останній слід приблизно годину.
3. Вийде відмінна закуска, якщо відварений нут приправити спеціями (коріандр, кумін, чорний перець, чилі, мускатний горіх і т. д.) і додати зелений салат.
4. Приготуйте близькосхідний варіант пасти, додавши нут до спагетті з оливковою олією, сиром фета і зеленню.
5. Тушкуйте на повільному вогні відварений нут з томатами, спеціями і волоськими горіхами.
6. Додай нут до овочевого супу. Це доповнить смак, структуру і харчову цінність.
7. З пророщених зерен нуту також готують безліч страв, які мають своєрідний горіховий смак і дуже подобаються дітям.
8. Нут можна використовувати у складі овочевих салатів і вітамінних коктейлів, він ідеальний для використання в супах і паштетах.
Серед досить нестандартних способів приготування нуту можемо запропонувати вам наступні.
1. Нут — відмінна закуска до пива.
Нут смажена готується просто: спочатку відварюємо нут, потім обсмажуємо її на рослинній олії, посипаємо сіллю і червоним перцем (покрокова інструкція приготування смаженого нуту).
З трьома іншими рецептами приготування пива в якості закуски до пива можете ознайомитися в наступному відео:
2. Garbanzos con Choriso – нут з ковбаскою чорізо
Garbanzos con Choriso — традиційне блюдо іспанської кухні, родом з Галичини, найбільш холодного і дощового регіону країни. І, дійсно, ця зігріває, ситна, рустикальна і на смак, і на вигляд, юшка відмінно підходить для прохолодного вечора.
Іноді Гарбанзос кон Чорізо готують не у вигляді густого супу, а зовсім без додавання води. У цьому випадку їм наповнюють тонкі коржі, начебто мексиканської тортильї, або подають у дуеті з відварним рисом.
Взагалі, варіантів цієї страви досить багато, і як водиться, в різних частинах країни — свої особливості. Але завжди і скрізь основними інгредієнтами є нут, гостра свиняча ковбаса Чорізо і помідори (як приготувати страву покроково з фото в домашніх умовах).
3. Цукерки з нуту, з горіхами та корицею
Цукерки з нуту, з горіхами і корицею, виходять не нудотно-солодкі, з приємним смаком і м'якою трюфельної консистенцією.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ